portexherouvim.gr | ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ
16119
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16119,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

Διαδικασία

1. Σχεδιασμος εξατομικευμενων λυσεων

Δημιουργούμε σχεδιαστικές λύσεις προσαρμοσμένες στις καθημερινές ανάγκες σας με την χρήση εξειδικευμένης σχεδιαστικής εφαρμογής που χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές απεικόνισης δύο και τριών διαστάσεων για να δημιουργήσουμε για εσάς την βέλτιστη λύση για τον χώρο σας.

2. Επιμέτρηση χώρου & Ιδιωτικό Συμφωνητικό

Ενας Τεχνικός Εξυπηρέτησης Πελατών επισκέπτεται τον χώρο σας για την τελική επιμέτρηση, βάσει της οποίας δημιουργείται το τελικό σχέδιο (για το οποίο διεξάγεται εσωτερικός τεχνικός έλεγχος) και υπογράφεται το Ιδιωτικό Συμφωνητικό της Παραγγελίας σας. Τοποθέτηση Παραγγελίας. Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών επικοινωνεί μαζί σας μία εβδομάδα πριν την παραλαβή της παραγγελίας σας για να κανονιστεί η ημερομηνία μεταφοράς, την οποία ακολουθεί κατά μία ημέρα στο ελάχιστον η ημερομηνία τοποθέτησης.

Τεχνικοί όροι

Τα δικά μας συνθετικά υλικά δεν εκπληρώνουν απλώς τις νόμιμες απαιτήσεις στις επιτρεπόμενες εκπομπές ρύπων, αλλά απέχουμε ξεκάθαρα από αυτές!. Τα δικά μας προγράμματα κουζίνας υφίστανται μια σταθερή επιτήρηση μέσα από ουδέτερα Εξεταστικά Κέντρα.

1. Τα προϊόντα μας επιτηρούνται σταθερά σε σχέση με την ασφάλειά τους.
2. Κατασκευαστικά τμήματα εξετάζονται για βλαβερούς ρύπους.
3. Οι πάγκοι κουζίνας εξετάζονται ως κατασκευαστικά τμήματα σύμφωνα με το DIN 68861.

Εγγυήσεις

Όροι εγγύησης

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της κουζίνας και αφού πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος από το τεχνικό τμήμα της ΠΡΤΕΞ®, παραδίδεται στον πελάτη η εγγύηση, η οποία ισχύει για 2 (δυο) έτη και μόνο για τον αρχικό αγοραστή. Kαλύπτει τυχόν ατέλειες που αφορούν σε υλικά ή ελαττώματα κατασκευής, τις οποίες ηΠΟΡΤΕΞ® υποχρεούται να αντικαταστήσει ή να διορθώσει, χωρίς όμως να χρεώνεται τα έξοδα μεταφοράς και συναρμολόγησης. Η εγγύηση τηςΠΟΡΤΕΞ® δεν καλύπτει προϊόντα, όπως ηλεκτρικές συσκευές. Σε αυτές τις περιπτώσεις απευθύνεται ο πελάτης απ’ ευθείας στον κατασκευαστή. Η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιές που οφείλονται σε κακή χρήση, αμέλεια ή που προκλήθηκαν από κακή υδραυλική ή ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εκτός εάν για τις ατέλειες ευθύνεται η ΠΟΡΤΕΞ®. Σε περίπτωση τοποθέτησης ή επισκευής από πρόσωπα μη συνεργαζόμενα με την εταιρείαΠΟΡΤΕΞ®, η εγγύηση παύει να ισχύει. Ο τρόπος και ο χρόνος εκτέλεσης της επισκευής ορίζεται από την εταιρείαΠΟΡΤΕΞ®.

Εργονομία

1. Καλός σχεδιασμός προσαρμοσμένος σε εργονομικά ζητήματα, κάνει την δουλειά στην κουζίνα πιο εύκολη!. Διαφορετικές εργασίες στην κουζίνα απαιτούν διαφορετική υφή επιφανειών. Είτε ανακατεύετε μια σούπα, φτιάχνετε μια ομελέτα, χρειάζεστε κάτι από το ψυγείο γρήγορα, ή βάζετε ένα μπολ σαλάτας στο πλυντήριο πιάτων, διαφορετικά ύψη στα έπιπλα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στον τρόπο και στην αποτελεσματικότητα της εργασίας. Κάποιοι άνθρωποι είναι ψηλότεροι από άλλους – με αυτό ως δεδομένο, πως θα μπορούσε ένα ενιαίο ύψος να είναι βέλτιστη λύση? Ένα μεγάλο φάσμα επιλογών ύψους μπάζας (7, 10, 15, 20 εκ.) και ύψους επικαθήμενων ερμαρίων, σας επιτρέπει μια εντελώς εξατομικευμένη εργονομική λύση, με κάθε χώρο εργασίας τέλεια προσαρμοσμένο στο ύψος του σώματός σας.

2. Βασικό ύψος: Τέλειο για όλες τις  προπαρασκευαστικές εργασίες

Ύψος 830 χιλ. μαζί με 70 χιλ. μπάζα και πάγκο
Ύψος 860 χιλ. μαζί με 100 χιλ. μπάζα και πάγκο
Ύψος 910 χιλ. μαζί με 150 χιλ. μπάζα και πάγκο
Ύψος 960 χιλ. μαζί με 200 χιλ. μπάζα και πάγκο

3. Μέγιστο ύψος: για άνετο πλύσιμο χωρίς προβλήματα μέσης ή πλάτης

Ο ανυψωμένος χώρος για νεροχύτη και πάγκο εργασίας σε σύγκριση με το βασικό ύψος λειτουργίας (830-860 χιλ.) βοηθά στην ανακούφιση πόνων στην μέση και την πλάτη. Συμπληρωματικά το μέγιστο ύψος προσφέρει 144 χιλ. Περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, που ισούται με ένα επιπλέον συρτάρι και εναρμονίζεται πλήρως με την σχεδιαστική άποψη (concept) κάθε κουζίνας. Τα ερμάρια βάσεως και οι νεροχύτες (sink base units) ξεκινούν από 974 χιλ. ύψος εργασίας (ύψος μπάζας 70 χιλ.) εώς 1104 χιλ. (ύψος μπάζας 200 χιλ.).

4. Ελάχιστο ύψος: Ιδανικό για άνετο μαγείρεμα!

Στην διάρκεια του μαγειρέματος, το ύψος εργασίας καθορίζεται από το ανώτερο χείλος της κατσαρόλας και του τηγανιού. Γι’αυτό τον λόγο, η χαμηλωμένη θέση της εστίας συνίσταται από εργονομικής πλευράς. Γι’αυτόν τον σκοπό, ερμάρια βάσεως για εστία, όπως και μια μεγάλη ποικιλία ερμαρίων βάσεως είναι διαθέσιμα σε ελάχιστο ύψος, δηλαδή 141 χιλ. χαμηλότερα από το βασικό ύψος εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα συνολικό ύψος που ξεκινά από 686 χιλ. (ύψος μπάζας 70 χιλ.) και φτάνει στα 816 χιλ. (ύψος μπάζας 200 χιλ.).

5. Υψηλές θέσεις ηλεκτρικών συσκευών: για καλύτερη οπτική

Εφόσον το επιτρέπει ο διαθέσιμος χώρος της κουζίνας, συνιστούμε υψηλές θέσεις ηλεκτρικών συσκευών, όπως φούρνο και πλυντήριο πιάτων, σε ύψος που γίνονται εύκολα προσβάσιμες και ορατές στην διάρκεια του μαγειρέματος, ώστε να επιτρέπεται η γρήγορη και ασφαλής εργασία. Τα υψηλά ερμάρια βάσεως της DASH® προσφέρουν εργονομικές λύσεις για φούρνο, πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων και καφετιέρα.

6. Μπαρ και πάσα: εξατομικευμένες λύσεις!

Σχεδιάζουμε πάσα και μπαρ προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας και στις επιθυμητές διαστάσεις. Για να φθάσουμε το σωστό ύψος προσφέρουμε διάφορα ύψη ποδιών απο 710 χιλ. εώς 1105 χιλ. σε διαφορετικά σχέδια.

Φροντίδα & συντήρηση

Αξιότιμε πελάτη, για να χαρείτε για πολλά χρόνια την κουζίνα σας, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την φροντίδα και τη συντήρησή της. Παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε τις οδηγίες φροντίδας και συντήρησης πριν από την πρώτη χρήση της κουζίνας σας και φυλάξτε τις ώστε να ανατρέχετε για κάθε απορία που θα έχετε. Δώστε επίσης προσοχή στα εγχειρίδια χρήσης όπως και σε άλλες πληροφορίες σχετικές με τα έπιπλα, τα εξαρτήματα και τις ηλεκτρικές συσκευές που παρέχονται από τους κατασκευαστές. ΠΟΡΤΕΞ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για ζημιές που προκλήθηκαν από λανθασμένη χρήση των επίπλων κουζίνας και των συσκευών. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση με την καινούργια σας κουζίνα ΠΟΡΤΕΧ

 

1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Οι επιφάνειες της πορτεξ δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. Για να διατηρήσετε όμως την κουζίνα σας για πολλά χρόνια σε άριστη κατάσταση, θα πρέπει να την φροντίζετε σωστά. Προσοχή στις παρακάτω συμβουλές φροντίδας:
• Χρησιμοποιείτε μόνο απαλά απορρυπαντικά που διαλύονται στο νερό και προορίζονται για χρήση στην κουζίνα.
• Είτε πρόκειται για γυαλιστερή επιφάνεια, είτε για ματ, μη χρησιμοποιείτε ποτέ καυστικά χημικά υλικά καιδιαλυτικά.
• Να δίνετε μεγάλη προσοχή και στο μέσο καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, το σύρμα για τις κατσαρόλες μπορεί να προκαλέσει στις επιφάνειες ανεπανόρθωτη ζημιά.
• Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί που δεν χνουδιάζει, δέρμα ή σφουγγάρι.
• Μην χρησιμοποιείτε πανί μικροϊνών ή γόμα που αφαιρεί τους λεκέδες καθώς αυτά περιέχουν συνήθως μόρια που προκαλούν γρατζουνιές στις επιφάνειες.
• Απομακρύνετε τους λεκέδες το συντομότερο δυνατό. Οι φρέσκοι λεκέδες αφαιρούνται γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ευκολία.
• Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά ατμού ή τρεχούμενο νερό από λάστιχο!
• Στεγνώστε όλες τις επιφάνειες μετά από το καθάρισμα. Αποφύγετε υγρές επιφάνειες από πολύ βρεγμένα πανιά ή ατμούς από μαγείρεμα. Διατηρείτε τις επιφάνειες πάντα στεγνές! Λιμνάζοντα νερά ή άλλα υγρά μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες φθορές!

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Ανάλογα με το υλικό ακολουθείστε τις αντίστοιχες συμβουλές φροντίδας. Που περιγράφονται στο εγχειρίδιο (*Το υλικό της δική σας κουζίνας αναγράφεται στο εξώφυλλο αυτού του φυλλαδίου):

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
Τα συνθετικά πορτάκια καθαρίζονται με απορρυπαντικά οικιακής χρήσεως. Ανάλογα με τον βαθμό του λερώματος χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα υλικά καθαρισμού αραιωμένα σε νερό καιεφαρμόστε με τη βοήθεια μαλακού πανιού. Στη συνέχεια ξεβγάλετε τα απορρυπαντικά με νερό και στεγνώνετε την επιφάνεια. Ισχυροί λεκέδες όπως βερνίκι, κόλλα ή λαδιές απομακρύνονται εύκολα με τη βοήθεια οικιακών απορρυπαντικών για συνθετικές επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε το δοκιμαστικά σε ένα μικρό τμήμα της επιφάνειας που δεν φαίνεται. Καθαριστικά που περιέχουν οξύ, συνθετικά διαλύματα ρετσίνης και καθαριστικά με βάση το νιτρώδες οξύ δεν συνιστώνται στο καθάρισμα των επιφανειών. Σε κάθε περίπτωση μην χρησιμοποιείτε ατμοκαθαριστή Οι προσόψεις με βελούδινη ματ επιφάνεια καλύπτονται με μια ειδική έξτρα ματ λάκα, η οποία τους προσδίδει μια ιδιαίτερη υφή, που θυμίζει κέρινη ξύλινη πρόσοψη. Η επιφάνεια αυτή έχει κατά βάση μια πιο τραχιά υφή από τη λεία λάκα. Στο καθάρισμά της τηρείστε τα ακόλουθα:
• Ξεπλύνετε τυχόν λερώματα απευθείας με πολύ νερό ή με αραιωμένη σαπουνάδα Οι λεκέδες δεν πρέπει να ξεραθούν
• Κατάλοιπα λεκέδων, ιδιαίτερα από λάδι, μπορούν να αφαιρεθούν με ζεστό διάλυμα μαλακού σαπουνιού περιεκτικότητας 30% με τη βοήθεια μικρής μαλακής βούρτσας.
• Στη συνέχεια απομακρύνετε το σαπούνι με χλιαρό νερό και στεγνώστε την επιφάνεια με στεγνό πανί ή δέρμα. Αυτή η διαδικασία ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί μερικές φορές. Σε πολύ ισχυρούς λεκέδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απορρυπαντικά με 15-20 % περιεκτικότητα σε αλκοόλ., όπως π.χ. υγρό για τα τζάμια κτλ. Πριν το χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε αρχικά σε σημείο όπου δεν φαίνεται. Περιορίστε τον χρόνο δράσης σε ένα απλό σκούπισμα, διότι το αλκοόλ μπορεί να φθείρει την επιφάνεια εάν δράσει για αρκετή ώρα. Τρόφιμα και ουσίες που περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό χρωστικές ουσίες, όπως καφές, μουστάρδα, τσάι, κόκκινο κρασί κ.ά. , μπορούν – εάν ξεραθούν – να αλλοιώσουν το χρώμα των επιφανειών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά σε συμπυκνωμένη μορφή που περιέχουν χρώματα, διότι οι χρωστικές ύλες ενδέχεται να αφήσουν επίσης υπολείμματα. Οι ματ επιφάνειες δεν είναι ανθεκτικές σε οργανικούς διαλύτες όπως διαλυτικό, ασετόν και καθαρό οινόπνευμα και δεν πρέπει να έρθουν ποτέ σε επαφή με αυτούς.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
Οι επιφάνειες αυτές χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη λάμψη, η οποία επιτυγχάνεται με την επίστρωση γυαλιστερής επένδυσης από πολυμερές υλικό. Για να μη φθαρεί αυτή η επιφάνεια κατά την παραγωγή και μεταφορά της, καλύπτεται με ένα φιλμ προστασίας, το οποίο αφαιρείται μετά από την ολοκλήρωση της τοποθέτησης. Υπάρχουν πολλές και αποδοτικές μέθοδοι καθαρισμού για αυτές τις επιφάνειες, καθώς είναι ομοιόμορφες και ομοιογενείς. Τυχόν λεκέδες απομακρύνονται με μεγαλύτερη ευκολία, με λιγότερα χημικά υλικά και κόπο, απ’ ότι στις ματ επιφάνειες.
Να δίνετε μεγάλη προσοχή στα μέσα καθαρισμού. Τα πανιά που χρησιμοποιούνται – πάντα βαμβακερά (και όχι μικροϊνών) – πρέπει να είναι καθαρά. Τυχόν βρωμιές, όπως και κόκκοι σκόνης ή άμμου μπορούν να προκαλέσουν αμυχές στην επιφάνεια. Σε περίπτωση τέτοιας φθοράς δεν ισχύει εγγύηση από τον κατασκευαστή. Πριν χρησιμοποιηθούν τα μέσα καθαρισμού, πρέπει να καθαριστούν και να ξεπλυθούν πολύ καλά, για να αποφευχθούν φθορές στις επιφάνειες. Εάν χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν έχουν καθαριστεί, ενδέχεται να προκληθούν αμυχές οι οποίες θα είναι αισθητές ανάλογα με το χρώμα και το φωτισμό του χώρου, χωρίς να ευθύνεται η ποιότητα του υλικού γι’ αυτό, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε αυτοκίνητα, σε γυάλινες επιφάνειες ή και επιφάνειες διαφόρων επίπλων. Τέτοιου είδους φθορές δεν καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
Αυτές οι επιφάνειες χαρακτηρίζονται από εξαιρετική λάμψη, η οποία επιτυγχάνεται με την επίστρωση γυαλιστερής επένδυσης από ακρυλικό υλικό. Για να μη φθαρεί η επιφάνεια αυτή κατά την παραγωγή και μεταφορά της, καλύπτεται από ένα φιλμ προστασίας, το οποίο αφαιρείται μετά από την ολοκλήρωση της τοποθέτησης. Μετά την αφαίρεση του φιλμ, η ακρυλική επιφάνεια παραμένει ευαίσθητη. Χρησιμοποιείστε διάλυμα σαπουνιού περιεκτικότητας 1% και ένα απαλό και καθαρό πανί (όχι μικροϊνών). Για να αποφύγετε ηλεκτροστατική φόρτιση προτείνουμε τη χρήση αντιστατικού καθαριστικού συνθετικών υλών. Για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας και την αποφυγή μελλοντικών μικρών και επιφανειακών γρατζουνιών η ΠΟΡΤΕΧ προτείνει το βερνίκι ULTRA GLOSS Superpolish που μπορείτε να βρείτε στον προμηθευτή σας. Υπάρχουν πολλές και αποδοτικές μέθοδοι καθαρισμού για αυτές τις επιφάνειες, καθώς είναι ομοιόμορφες και ομοιογενείς. Τυχόν λεκέδες απομακρύνονται με μεγαλύτερη ευκολία, με λιγότερα χημικά υλικά και κόπο, απ’ ότι στις ματ επιφάνειες. Να δίνετε μεγάλη προσοχή στα μέσα καθαρισμού. Τα πανιά που χρησιμοποιούνται – πάντα βαμβακερά (και όχι μικροϊνών) – πρέπει να είναι καθαρά. Τυχόν βρωμιές, όπως και κόκκοι σκόνης ή άμμου μπορούν να προκαλέσουν αμυχές στην επιφάνεια. Σε περίπτωση τέτοιας φθοράς δεν ισχύει εγγύηση από τον κατασκευαστή. Πριν χρησιμοποιηθούν τα μέσα καθαρισμού, πρέπει να καθαριστούν και να ξεπλυθούν πολύ καλά, για να αποφευχθούν φθορές στις επιφάνειες. Εάν χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν έχουν καθαριστεί και δημιουργήσουν αμυχές, θα φαίνονται ανάλογα με το χρώμα και το φωτισμό του χώρου, χωρίς να ευθύνεται η ποιότητα του υλικού γι’ αυτό, όπως συμβαίνει και σε αυτοκίνητα, σε γυάλινες επιφάνειες ή και επιφάνειες διαφόρων επίπλων και δεν μπορούν να αποφευχθούν μετά από μακροχρόνια χρήση. Τέτοιου είδους φθορές δεν καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση.

 

2. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι πάγκοι εργασίας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως επιφάνειες κοπής. Τα μαχαίρια αφήνουν χαρακιές σε όλατα υλικά, ακόμη και σε αντικολλητικά φύλλα πλαστικού καλύμματος. Χρήσιμες είναι οι ειδικές επιφάνειες κοπής από ξύλο, πλαστικό, γρανίτη κτλ. Πιάτα από πορσελάνη και λιθοκέραμο έχουν στην κάτω πλευρά μία τραχιά άκρη. Το σύρσιμό τους πάνω στον πάγκο εργασίας μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές. Καυτές κατσαρόλες, τηγάνια και άλλα ζεστά σκεύη απαγορεύετε να ακουμπούν στον πάγκο εργασίας απευθείας από το μάτι της κουζίνας ή το φούρνο. Χρησιμοποιείτε σε τέτοιες περιπτώσεις σουβέρ ή ειδικές πυράντοχες βάσεις. Οι πάγκοι εργασίας καθαρίζονται με απορρυπαντικά οικιακής χρήσης. Ανάλογα με τον βαθμό λερώματος διαλύετε τα απορρυπαντικά στο νερό. Χρησιμοποιείτε απαλό πανί, απομακρύνετε τα υπολείμματα με νωπό πανί και στεγνώστε τα πορτάκια όπου χρειάζεται. Βασικά ισχύει: Λιμνάζοντα υγρά πρέπει να απομακρύνονται αμέσως.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μεταχειριστείτε τις υπέροχες αυτές επιφάνειες με προσοχή! Σε γυαλιστερούς πάγκους εργασίας φαίνονται τα ίχνη από τη χρήση περισσότερο και γρηγορότερα απ’ ότι σε ματ πάγκους. Τα ίχνη αυτά δεν περιορίζουν τον πάγκο στη χρήση του. Ίχνη φθορών δεν μπορούν να αποφευχθούν. Υλικά από ξύλο – ιδιαίτερα έξτρα γυαλιστερά – είναι ευαίσθητα στη θερμότητα. Μην ακουμπάτε καυτές κατσαρόλες και τηγάνια ακάλυπτα πάνω στον πάγκο. Χρησιμοποιείτε σε τέτοιες περιπτώσεις σουβέρ ή ειδικές πυράντοχες βάσεις. Αλλοίωση του χρώματος ή αλλαγές στην επιφάνεια δεν αποτελούν λόγο παραπόνων.

 

ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ
Οι μεντεσέδες και οι οδηγοί των συρταριών δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Οι οδηγοί Quadro, επειδή περιέχουν μπίλιες στον μηχανισμό δεν απαιτούν περαιτέρω φροντίδα. Ο μηχανισμός αυτός προκαλεί αυτοκαθαρισμό των οδηγών.

 

ΚΟΥΤΑΛΟΘΗΚΕΣ
Για να καθαρίσετε τις κουταλοθήκες τις βγάζετε από το συρτάρι και χρησιμοποιείτε μόνο ήπια απορρυπαντικά, για τη διατήρηση τις αντιστατικής προστασίας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ
Inox, σμαλτωμένες ή συνθετικές επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται με νωπό πανί και με τη προσθήκη απορρυπαντικού πιάτων. Σκληροί λεκέδες από άλατα νερού αφαιρούνται με απορρυπαντικά οικιακής χρήσης ή απλό ξύδι. Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τις ειδικές συμβουλές του κατασκευαστή των ηλεκτρικών συσκευών.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Λεκέδες που δεν έχουν ψηθεί, αφαιρούνται με ένα νωπό πανί, χωρίς απορρυπαντικά. Σκληροί λεκέδες, όπως άλατα και μεταλλικά τρίμματα από κατσαρόλες απομακρύνονται με ειδικά απορρυπαντικά που σας προτείνει ο κατασκευαστής. Καμένα υπολείμματα αφαιρούνται με μεγαλύτερη ευκολία όσο βρίσκονται σε υψηλή θερμοκρασία, με τη βοήθεια ειδικής σπάτουλας για γυάλινες επιφάνειες. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην πέφτουν και καίγονται πάνω στις εστίες ζάχαρη και ζαχαρούχα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδα)! Αφαιρείτε τέτοιου είδους υπολείμματα απευθείας με νωπό πανί! Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τις ειδικές συμβουλές του κατασκευαστή των ηλεκτρικών συσκευών.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τις ειδικές συμβουλές του κατασκευαστή των ηλεκτρικών συσκευών.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΗ
Φροντίζετε ο χώρος που μαγειρεύετε να αερίζεται επαρκώς, ώστε οι ατμοί που δημιουργούνται να μην επικάθονται πάνω στα έπιπλα της κουζίνας. Χρησιμοποιείτε πάντα τον απορροφητήρα στο κατάλληλο επίπεδο λειτουργίας, έχοντας μια πόρτα ή ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αέρα στο χώρο. Αποφεύγετε να χύνετε καυτό νερό στο νεροχύτη λόγω των υδρατμών που απελευθερώνονται. Ανοίγετε το πλυντήριο πιάτων 20 λεπτά αφού εχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, για να υγροποιηθούν οι υδρατμοί μέσα στο πλυντήριο. Μη χρησιμοποιείτε την καφετιέρα, τον βραστήρα ή την τοστιέρα κάτω από κρεμαστά ερμάρια. Οι υδρατμοί, όπως και η υψηλή θερμοκρασία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα έπιπλα. Μη τοποθετείτε καυτές κατσαρόλες ή άλλα καυτά αντικείμενα χωρίς προστατευτική βάση επάνω στον πάγκο εργασίας ή σε άλλα έπιπλα. Εξετάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τη θερμοκρασία στην άκρη της πόρτας του φούρνου. Εάν η θερμοκρασία είναι ανεκτή στα δάχτυλα, τότε η εκπομπή θερμοκρασίας είναι στα επιτρεπόμενα όρια. Εάν όχι, τότε πρέπει η να ελεγχθεί η στεγανοποίηση από την εξυπηρέτηση πελατών του κατασκευαστή. Οι πόρτες του φούρνου καθώς και του πλυντηρίου πιάτων δεν πρέπει να μένουν πλαγίως ανοιχτές για αερισμό, διότι η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία που εκπέμπονται καταστρέφουν τα περιφερειακά έπιπλα. Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τις ειδικές συμβουλές του κατασκευαστή των ηλεκτρικών συσκευών.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η εργασία στην κουζίνα συνδέεται με τη χρήση νερού, με υψηλές θερμοκρασίες, με υδρατμούς και υγρασία. Επίσης πολλά τρόφιμα δημιουργούν ισχυρούς λεκέδες. Παρόλο που τα σύγχρονα υλικά είναι ανθεκτικά στις φθορές, εμπίπτουν σε συγκεκριμένα όρια αντοχής. Για να χαίρεστε την κουζίνα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, προτείνουμε να τηρήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Η κουζίνα πρέπει να βρίσκεται σε φυσιολογικά κλιματιζόμενο χώρο. Αυτό ισχύει τόσο για τη θερμοκρασία όσο και για την υγρασία.
Εξετάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον υπερχειλιστήρα του ψυγείου σας. Υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται να γίνονται μόνο από εκπαιδευμένους τεχνικούς. Κάνετε συχνούς οπτικούς ελέγχους. ! Οι κουζίνες nobilia πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Ενδεχόμενη λανθασμένη χρήση ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμούς ή βλάβες σε διάφορα αντικείμενα. ! Μην ανεβαίνετε ή κάθεστε πάνω στον πάγκο εργασίας και μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη στον χώρο της κουζίνας, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ανάψουν τις ηλεκτρικές συσκευές. ! Κανείς – ιδιαίτερα τα παιδιά – δεν επιτρέπεται να μπαίνουν μέσα στα ερμάρια, διότι οι πόρτες μπορούν να κλείσουν αυτόματα και να μην ανοίγουν από το εσωτερικό του ερμαρίου ή να ανοίγουν μόνο με μεγάλη δυσκολία. ! Μην στηρίζεστε στα κρεμαστά ερμάρια. Σε πιθανή επιβάρυνση πέραν του ορίου αντοχής μπορεί να
πέσουν. Προσοχή, κίνδυνος τραυματισμού! ! Μην αφαιρείτε προστατευτικά ελάσματα για λόγους καθαριότητας!
Προσοχή, κίνδυνος τραυματισμού! ! Διακόπτετε το ρεύμα πριν από την αλλαγή λάμπας ή το καθάρισμα ηλεκτρικών συσκευών. Προσοχή, κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

 

3. ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΤΑΡΙΩΝ

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΠΟΡΤΩΝ
Όλες οι ανοιγόμενες πόρτες είναι εξοπλισμένες με μεντεσέδες που έχουν δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης και ρύθμισης τριών σημείων. Με το Clip-Rasterung συναρμολογείτε και αποσυναρμολογείτε τις πόρτες χωρίς εργαλεία ανά πάσα στιγμή.

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΥΡΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΓΟΝΕΤΩΝ
Ρύθμιση ύψους: Η μετόπη συρταριού ρυθμίζεται με την ενεργοποίηση του ρυθμιστικού τροχού. Ρύθμιση πλαγίων: Η μετώπη συρταριού ρυθμίζετε βιδώνοντας τη βίδα. Αποσυναρμολόγηση μετώπης συρταριού: 1. Ταυτόχρονη πίεση του δεξιού και αριστερού σύρτη. 2. Ανασηκώνετε τη μετώπη του συρταριού και την τραβάτε. Συναρμολόγηση μετώπης συρταριού: Τοποθετήστε τη μετώπη και την πιέζετε προς τα κάτω. Η μετώπη κουμπώνει μόλις ακουστεί το «κλικ»

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΡΑΦΙΩΝ, ΣΥΡΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Όλα τα ερμάρια πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, όπως π.χ. το DIN 6893 και είναι ελεγμένα και βραβευμένα με το σήμα GS για ελεγμένη ασφάλεια. Όλα τα ανώτερα όρια που αναγράφονται αφορούν την κατάλληλη και προσεκτική φόρτωση των αντικειμένων που πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα και ισομοιρασμένα σε ολόκληρη την επιφάνεια των ραφιών ή των μηχανισμών. Όλες οι βάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ραφιών δέχονται φόρτωση έως και 50 kg/m2

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Παράδειγμα 1: Τα κρεμαστά ερμάρια δέχονται συνολική φόρτωση 75 kg, όπου όμως κάθε ράφι δέχεται το ανώτερο 16 kg βάρος.
Παράδειγμα 2: Συρτάρια και βαγονέτα φάρδους 60 cm δέχονται φόρτωση 20 kg (μοντέλο Classic 15 kg).
Παράδειγμα 3: Σε συρτάρια φάρδους 80 και 90 cm, η φόρτωση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 35 kg.
Παράδειγμα 4: Οι τροφοθήκες φορτώνονται και ξεφορτώνονται πολύ εύκολα. Συνολικά δεν πρέπει η φόρτωση, μοιρασμένη ομοιόμορφα, να ξεπερνάει τα 80 kg.
Παράδειγμα 5: Στα ερμάρια με γωνιακούς μηχανισμούς (στρογγυλοί ή σχήματος «8») η μέγιστη φόρτωση μπορεί να είναι 20kg ανά πάτο.
Παράδειγμα 6: Συρταρωτά ερμάρια φάρδους 15 cm μπορούν να φορτωθούν με 6 kg ανά πάτο.